Storitve v oblaku

Intenziven razvoj informacijsko-telekomunikacijskih tehnologij (ITK) narekuje posodabljanje poslovnih procesov, ki jih podpirajo vedno bolj kompleksni informacijski sistemi. Izziv sodobnih podjetji je tako skrb za razpoložljivost in varnost podatkov, ki predstavljajo pomemben del premoženja podjetja, saj sta konkurenčnost in obstoj podjetja neposredno odvisna od varnosti in dosegljivosti digitaliziranih podatkov.

Izpad in izguba ključnih podatkov lahko pomenijo zmanjšanje prihodkov in izgubo zaupanja strank ter neposredno vplivajo na končno bilanco. Z vidika zmanjšanja tveganj in zagotavljanja varnosti, je tako vedno bolj uveljavljena poslovna praksa prenos izvajanja IT storitev v varovano in nadzorovano okolje podatkovnih središč (data center), kakršno je tudi Sontius. Tako ne preseneča, da model računalništva v oblaku trenutno velja za vodilno strateško tehnološko področje, ki lahko pomembno prispeva k dvigu konkurenčnosti.

Storitve v oblaku (Cloud Computing) so storitve, ki se izvajajo v porazdeljenem okolju omrežno tesno povezanih navideznih računalnikov. Storitve v oblaku so vam dosegljive od koder koli v spletu z zanesljivostjo delovanja 24/7 in temeljijo na najsodobnejših varnostnih in zasebnostnih rešitvah.

Med priljubljene storitve v oblaku sodijo, denimo, varnostno in arhivsko shranjevanje podatkov (e-hramba), uporaba pisarniških in računovodskih orodij, spletne aplikacije za vodenje projektov in nadzor stroškov dela, uporaba močno razširljivih podatkovnih zbirk s čezmernostjo in obdelava podatkov na spreminjajočih se ravneh obsega (scalable adaptive computing).

Naše znanje in rešitve že vrsto let implementiramo v praksi, zato dobro poznamo posebnosti in potrebe različnih dejavnosti, kot so na primer poslovanje gospodarskih družb, proizvodnja, bančništvo in zavarovalništvo ter e-poslovanje v državni in javni upravi.

Naj bo naše znanje vaša prihodnost!

Računalništvo v oblaku kot najsodobnejši tehnološki pristop vam omogoča razvoj novih, inovativnih informacijskih storitev ter učinkovito in stroškovno ugodno uporabo informacijskih virov.

Prednosti računalništva v oblaku:

  • ne potrebujete dodatne strojne in programske opreme,
  • skrb za vzdrževanje je prepuščena strokovnjakom v podatkovnem centru,
  • optimizacija stroškov,
  • energetska varčnost.

V okviru storitev v oblaku vam v podatkovnem središču Sontius ponujamo inovativna spletne rešitve:

  • trajna hramba podatkov v skladu z zakonom o e-hrambi (ZVDAGA),
  • 4PM - spletna aplikacija za optimizacijo dela in vodenje projektov,
  • ShakeSpeare™- programska oprema za celostno vodenje pravnih pisarn,
  • zahtevnejše spletne strani

Izkoristite možnosti, ki jih ponuja sodobna informacijska tehnologija in zaupajte vaše želje našim strokovnjakom, ki vam bodo v skladu z vašimi potrebami poiskali najugodnejšo rešitev za vaše podjetje.

Ali ste vedeli? Večina vprašanih strokovnjakov (71 %) se strinja z napovedjo, da bo do leta 2020 večina posameznikov v ZDA uporabljala računalništvo v oblaku, piše Pew Internet.
(vir: www.ris.org)