Najem navideznih strežnikov

Glede na dnevno večanje potreb po strežniških kapacitetah se upravičeno sprašujete, koliko časa bodo vaše strežniške zmogljivosti še zadostovale vašim potrebam. Povrnitev investicije nakupa strojne opreme pa se odlaga v prihodnost z vedno višjimi stroški vzdrževanja in servisiranja infrastrukture.

Selitev strežniških storitev v podatkovno središče vam ponuja večjo zanesljivost delovanja, višjo razpoložljivost, boljšo nadgradljivost (zmožnost hitrega prilagajanja povečanemu prometu z ustreznim povečanjem procesorske moči, prostora na disku in hitrost prenosa podatkov) in ne na zadnje, sorazmerno manjše stroške obratovanja. S tem vam je omogočena optimizacija strežniških zmogljivosti in stroškov vzdrževanja.

Podatkovno središče Sontius vam ponuja prilagodljive rešitve, ki vas bodo razbremenile skrbi z nakupom, hrambo in vzdrževanjem strojne opreme.

Širok spekter naše ponudbe je namenjen tako manjšim podjetjem, kot velikim in zahtevnim uporabnikom, ki so že veliko vložili v lastno informacijsko infrastrukturo.

V skladu z vašimi potrebami vam v Sontiusu nudimo najem navideznih (virtualnih) strežnikov. V paket z najeto opremo je vključena tudi tehnična podpora in vzdrževanje.

Podatkovno središče Sontius vam nudi in zagotavlja:

  • prostorske kapacitete,
  • zmogljivostne kapacitete,
  • sodobno infrastrukturo,
  • tehnično podporo in vzdrževanje,
  • vrhunsko opremo priznanih proizvajalcev.

Z najemom strežnika in vrhunske tehnične opreme, boste osvobojeni vseh skrbi in stroškov, ki so povezani z vzdrževanjem strežniške opreme.

Najem navideznega strežnika

Najem navideznega strežnika je prilagodljiva storitev, ki vam omogoča zaračunavanje storitev po porabi. Za uporabnike, ki potrebujete prilagodljivost pri izkoriščanju zmogljivosti strojne opreme, je najem virtualnega strežnika najboljša rešitev. Pri najemu virtualnega strežnika sami določite obseg procesorske moči, spomina in diska, ki ga potrebujete. Ob spremenjenih potrebah je mogoče hitro in preprosto začasno ali za stalno povečati ali zmanjšati najete kapacitete. Najem virtualnega strežnika vam tako omogoča omejiti stroške na dejansko porabo.

Najem fizičnega strežnika

Najem strežnika je odlična rešitev za vse zahtevnejše uporabnike, ki imate zaposlene lastne IT strokovnjake, saj je skrb za nastavitve strežnika in programske opreme prepuščena naročniku.

Potrebe naročnikov se razlikujejo, glede na delovne procese in naloge. Obrnite se na naše strokovnjake za upravljanje s strežniškimi sistemi, ki vam bodo pomagali izbrati rešitev v skladu z vašimi potrebami. Po vaši meri bodo oblikovali konfiguracijo in nastavitve strežnika ter ga priključili v omrežje.
 

Vas ni strah, da bi izgubili prav vse ključne podatke in dokumente, če zataji vaš sistem? Statistike kažejo, da je 93 % podjetij, ki so zaradi nesreče izgubila podatkovno bazo za 10 ali več dni, v roku enega leta razglasilo stečaj. 50 % podjetij, ki so za enako obdobje ostala brez upravljanja s podatki, je razglasilo stečaj takoj.
(vir: National Archives & Records Administration v Washingtonu)